Nascut a les nostres reserves de fauna de Les Garrigues, Salvatge és un oli d'oliva verge extra ecològic d'arbres centenaris. Un suc d’olives arbequines verd, deliciós i aromàtic...
Però és molt més que un oli d'oliva
La biodiversitat
Els oliverars on neix #Salvatge es gestionen com a reserves de fauna: fomentem la vida salvatge amb mesures com la restauració de murs de pedra seca o la creació de basses temporals, deixem espai per a la natura i per descomptat no utilitzem pesticides ni compostos nocius per a la biodiversitat.
A més, estem recuperant la tortuga mediterrània, una espècie molt amenaçada a la Península Ibèrica.
Les oliveres centenàries
Són monuments vius, un patrimoni natural i cultural extraordinari del Mediterrani que han vist sorgir i caure civilitzacions, però que ara estan en perill...
Amb #Salvatge recuperem i posem en valor oliverars centenaris de Les Garrigues, i tota la collita es realitza amb tècniques que respectin al màxim aquests vells i preciosos arbres.
El món rural
Salvatge neix a Les Garrigues Altes, en una de les zones de Catalunya més afectades per la despoblació. Volem oferir una alternativa de desenvolupament per a la zona, posant en valor el territori i estenent un model d'agricultura centrat en la qualitat i el respecte per la natura.
A més de la producció de les nostres finques, incorporem al projecte a agricultors locals, que s'han passat al cultiu ecològic i desenvolupen accions per la biodiversitat. Ara la seva collita té més valor, i obtenen una major recompensa pel seu esforç.
El patrimoni
La vall major de Bovera és un mosaic de boscos mediterranis, oliverars centenaris i ametllers conreats en bancals de pedra seca, un paisatge fascinant creat gràcies al dur i acurat treball de generacions dedicades a la pagesia.
Hem restaurat murs i altres construccions de pedra seca com a cabanes, aljubs, o balmes, un patrimoni que s'estava perdent malgrat el seu extraordinari valor: és un tipus d'arquitectura tradicional inclosa en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.
La venda de proximitat està regulada i permet identificar als productors catalans que venen els seus productes directament al públic, segons el Decret 24/2013. Amb el suport de la Generalitat de Catalunya.